Топола, 34310 | 0648539163

Blog Post

ДОЗВОЛA ЗА КРЕТАЊЕ: УПУТСТВО ЗА ВЛАСНИКЕ СТОКЕ И ПЧЕЛАРЕ

УПУТСТВО ЗА ВЛАСНИКЕ СТОКЕ И ПЧЕЛАРЕ КАКО ДО ДОЗВОЛЕ ЗА КРЕТАЊЕ ЗА ВРЕМЕ ПОЛИЦИЈСКОГ ЧАСА

У случају обављања неопходних послова из области сточарства током периода забране кретањa (радним данима од 17:00 – 05:00 часова, викендом од 15:00 – 05:00 часова), сваки пољопривредни произвођач је дужан да поднесе захтев за одобрење кретања Сектору за пољопривредну инспекцију.

Интернет адреса  за подношење електронског захтева за одобрење кретања за пољопривредне произвођаче из области сточарства је : http://stocarstvo.registar-uzb.rs/

Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде је омогућило пољопривредницима да са било ког рачунара или преносивог уређаја поднесу захтев за одобрење кретања. Дозвола кретања ће важити само за наведени дан у периоду од 17:00 до 05:00 часова, односно од 15:00 до 05:00 часова викендом. Рок за одговор на поднети захтев је до 48 часова од пријема поруке.

У наведеној електронској пријави, неопходно је попунити сва обавезна поља у циљу добијања дозволе за кретање са циљем спровођења послова у сточарству (мужа домаћих животиња и радови на пчелињаку).

Са једног уређаја могуће је послати само један захтев. За следећи захтев неопходно је сачекати 24 сата.

Свако лице које буде добило дозволу за рад током забране кретањa биће обавезно да током кретања са собом има и потврду, чији образац можете преузети – овде.

Related Posts