Топола, 34310 | 0648539163

Blog Post

ПРЕЗЕНТАЦИЈА ПРАВИЛНИКА О ДОДЕЛИ БЕСПОВРАТНИХ СРЕДСТАВА У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ЗА КОНКУРЕНТНУ ПОЉОПРИВРЕДУ (50%-40%-10%)

Најављивани Правилник о додели 50% бесповратних средстава са ПДВ-ом у оквиру пројекта за конкурентну пољопривреду  је објављен, а на основу њега се у априлу очекује Јавни позив.

Правилник можете преузети ОВДЕ 

У сарадњи са Пољопривредном саветодавном и стручном службом Крагујевац, Општина Топола ће организовати презентацију наведеног Правилника 05. априла (понедељак) у сали Биоскопа у Тополи, са почетком од 11 часова, уз поштовање мера за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19.

Позивају се заинтересовани да узму учешће на презентацији Правилника, где ће се ближе упознати са условима које прописује Правилник и добити одговоре на своја питања. Такође за сва питања могу се обратити на мејл arrtopola@yahoo.com или контакт телефон 0648614286.

Да подсетимо, Правилник подразумева да физичко лице –  пољопривредник или привредни субјект добија 50% бесповратних средстава са ПДВ-ом, има учешће од само 10%, а за преосталих 40% узима кредит од пословне банке. 

По Правилику за:

А. Пројекте који се односе на унапређење конкурентности примарне пољопривредне производње, јачање веза унутар тржишног ланца, као и на диверзификацију економских активности на газдинству кроз развој старих и уметничких заната, односно домаће радиности:

– минимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити мања од 20.000 евра у динарској противвредности;

– максимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити већа од 50.000 евра у динарској противвредности.

Б. Пројекте који се односе на унапређење конкурентности и веза унутар тржишног ланца у области откупа, прераде и маркетинга примарних пољопривредних производа, као и унапређење маркетинга производа домаће радиности:

– минимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити мања од 25.000 евра у динарској противвредности;

– максимална вредност прихватљивих трошкова не сме бити већа од 400.000 евра у динарској противвредности.

Related Posts